Fii pregătit să salvezi vieți!


12249699_884768064911221_2604473368054890719_nÎn perioada de 12 – 13 noiembrie 2015 a fost lansat proiectul “Fii pregătit să salvezi vieți!”, la Liceul Decebal și Liceul Dante Alighieri din sectorul 3.
Proiectul ”Fii pregătit să salvezi vieți!”, a pornit la inițiativa consilierului local ALDE Sector 3, domnul Valentin Voicu, cu scopul de a pregăti tot personalul didactic în vederea acordării primului ajutor.
Trebuie menționat faptul că, acest proiect se desfășoară pe baza unui acord de parteneriat, semnat în data de 21 Octombrie 2015, între Inspectoratul Școlar București și Uniunea Sindicală Sanitas București, iar obiectivele lui constau în: însușirea teoretică a noțiunilor de prim ajutor, însușirea practică a modalităților de acordare a primului ajutor în cazul accidentelor școlare, însușirea noțiunilor de prevenire a bolilor transmisibile, managementul medical al dezastrelor, prevenirea situațiilor de urgență în școli și în afara lor.
Domnul Valentin Voicu, Consilier Local în cadrul Primariei Sectorului 3 din partea partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor consider că: “Primele 10 minute sunt vitale în cazul producerii oricărui eveniment nefericit. Astfel, până la sosirea echipajelor specializate, persoanele aflate la fața locului pot salva vieți. În acest context, Uniunea Sindicală SANITAS București a semnat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, având drept scop pregătirea personalului angajat în școlile bucureștene în vederea acordării primului ajutor. Acest curs de prim ajutor va fi implementat si elevilor din toate scolile din București”
În urma lansării proiectului în cadrul celor două licee bucureștene mai sus menționate, Consilierul Local afirmă că: „Atât profesorii cât și elevii sunt foarte receptivi și își doresc să participe la cursurile la care învață cum se acordă măsuri de prim ajutor.”