„Fii pregătit să salvezi vieți!”- un program de succes inițiat de Voicu Ion Valentin consilier general ALDE, din cadrul PMB


13537633_155108814901222_7842143441179838643_nAu trecut șapte luni de la demararea programului „Fii pregătit să salvezi vieți!”, un program educativ, prin care românii au fost inițiați în acordarea primului ajutor. Este o inițiațivă a actualului consilier general al ALDE, din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB), Ion Valentin Voicu, din perioada octombrie 2015, când acesta ocupa funcția de consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 3. Practic, a fost semant un parteneriat între reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și ai sindicatului Sanitas București, prin care s-a pus la dispoziția bucureștenilor infrastructura necesară prezentării noțiunilor de prim ajutor.

Astfel, un număr de 2149 de profesori și foarte mulți elevi au beneficiat de cursurile de prim ajutor organizate de către Uniunea Sindicală Sanitas București și ISMB, în cadrul campaniei „Fii pregătit să salvezi vieți!”, în cele șapte luni de la lansare.

„Mă bucur foarte mult că acest proiect propus are rezultate și se bucură de tot spirjinul pentru realizarea lui. Astăzi am făcut un bilanț împreună cu președintele Uniunii Sindicale Sanitas București și am văzut rezultatele de până acum și sunt mândru că acest proiect gândit și propus de către mine are un real succes în unitățile de învățământ. Am plecat la drum cu acest proiect din postura de consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 3 și îl voi termină din postura de consilier general al Primăriei Municipiului București. Știm acum că există cel puțin 2149 de profesori care înțeleg că, diferența dintre viată și moarte poate însemna un minut”, a declarat Ion Valentin Voicu – consilier general și membru în Comisia de Sănătate și Protecția Socială a PMB, din partea ALDE.

„A sosit vacanța și lectorii Uniunii Sindicale Sanitas București au făcut bilanțul: 100 de unități de învățământ , 2149 de profesori și foarte mulți elevi au beneficiat de cursuri de prim ajutor și sunt astăzi pregătiți să salveze vieți! Ca orice lucru făcut cu profesionalism și interes, inițiativa a avut un ecou semnificativ în unitățile școlare din Capitală, dovada fiind că, de la săptămană la săptămană, cererile s-au înmulțit la ISMB. După vacanță vom continua cu acest proiect dar și cu altele noi pe care le-am discutat cu proaspătul consilier general al PMB, Ion Valentin Voicu, care ne-a asigurat de tot sprijinul lui. Având în vedere că și proaspătul primar al Capitalei, Gabriela Firea ne-a dat asigurări că va sprijini această inițiativă și va dota fiecare unitate de învățământ cu defibrilatoare, „povestea merge mai departe” și se anunță a fi una de succes!”, a declarat Viorel Husanu – președintele Uniunii Sindicale Sanitas București.

Cei care participă la aceste cursuri învață manevre de prim ajutor în situații de stop cardio-respirator, de obstrucție a căilor respiratorii, de fracturi, hemoragii, leșin, degerături, insolație, arsuri și electrocutare și, ceea ce este cel mai important, toți participanții exersează manevrele predate.

Campania „Fii pregătit să salvezi vieți!” promovează importanța măsurilor de prim ajutor în ceea ce privește accesul rapid la asistență de specialitate (prin apelarea numărului de urgență 112), cât și corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanței.

Departamentul de comunicare ALDE