Lipsa medicilor din şcoli duce la alternative pe care obligatoriu sistemul trebuie să le ia pentru a veni în sprijinul elevilor.


12006214_866459666742061_98077669008235418_nÎn urmă cu două săptămâni îi propuneam domnului Viorel Husanu – Președintele Sanitas București un proiect pentru profesorii din sectorul 3. În urma discuțiilor am ajuns la concluzia că toți profesorii din București au nevoie de informațiile necesare pentru acordarea primului ajutor în caz de accident până la sosirea ambulanței.

Am pus pe hârtie acest proiect care se va implementa la nivel de București.

Lipsa medicilor din şcoli duce la alternative pe care obligatoriu sistemul trebuie să le ia pentru a veni în sprijinul elevilor.

Sanitas București în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti va demara un proiect de parteneriat pentru a instrui profesorii din fiecare unitate de învăţământ care să ştie să acorde primul-ajutor.

”Am avut ieri o primă întâlnire cu domnul Viorel Husanu – Președintele Sanitas București cu domnul Inspector General, Florin Lixandru și cu domnul Inspector General Adjunct, Robertino Penciu pentru demararea unui proiect la nivel de București pentru profesori.

Am discutat cu domnul inspector general si a rămas să punem la punct toate obiectivele acestui proiect care se va implementa la nivel de Bucuresti. Sunt ferm convins că profesorii vor fi deschişi, deoarece şcolile au un număr foarte mare de elevi şi medici nu există, cabinete medicale sunt prea puţine şi vreau să transmit pe această cale că în situaţii deosebite o manevră minimă poate salva viaţa unui om”, Valentin Voicu – Consilier Local Primaria Sectorului 3.