Tinerii au dreptul de a avea o structură de reprezentare la nivelul Municipiului București dupa 10 ani


TINERI-ECONOMICA.NET_-1920x1080Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, 25 august a.c., constituirea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT), în baza unui proiect propus de către consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu. Consiliul nou înființat este o structură fără personalitate juridică, cu atribuţii în elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local. Acesta se va ocupa și de elaborarea documentației pentru depunerea proiectului „București capitala națională a tineretului 2017”, precum și de realizarea strategiei municipiului București pentru tineret.

„Ieri, am făcut un pas important pentru realizarea strategiei de tineret la nivelul municipiului București, inclusiv pentru depunerea proiectului „Bucuresti capitala națională a tineretului 2017”. La jumătatea lunii septembrie, toate organizațiile de tineret din Capitală se vor întâlni pentru constituirea biroului executiv, dar și pentru alegerea președintelui Consiliului consulativ, ca urmare a înscrierii acestora în această structură a primăriei. Săptămâna viitoare, secretariatul Consiliului consulativ va pune la dispoziția celor interesați o adresă pentru înscriere. În calitate de consilier general îmi doresc aplicarea concretă și eficientă a prevederilor acestei legi și a strategiei naționale pentru tineret”, a declarat consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu.

Principalele domenii de lucru abordate de CCPT sunt cuprinse şi în Strategia naţională de tineret şi vizează: munca şi antreprenoriatul, educaţia nonformală şi cultura, sănătatea, sportul şi recreerea, participarea şi voluntariat. În expunerea de motive, care a însoţit documentul votat joi, se arată că CCPT va funcţiona pe lângă CGMB „pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte colaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local”.

 

Departamentul de comunicare ALDE

 

FOTO: economica.net